Skip to main content

Νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ.
Σύμφωνα με δημοσιεύσεις τα έργα που θα ενισχυθούν είναι:
* 30.000 € έως 300.000 € για επενδυτικά σχέδια στον κλάδο της μεταποίησης.
* 20.000 € έως 200.000 € για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων όπως αυτοί αναφέρονται στους επιλέξιμους κλάδους.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η δημιουργία και ίδρυση νέων επιχειρήσεων από γυναίκες και μάλιστα νέες οι οποίες θέλουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή και μία κατοχυρωμένη τεχνογνωσία που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί εμπορικά σε επιχειρηματική καινοτομία.

Επιλέξιμοι Κλάδοι για να ενταχθούν ως δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
– η αρτοποιία – παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, μακαρονιών, λαζανιών, κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών, αρτυμάτων, καρυκευμάτων, έτοιμων γευμάτων και φαγητών, αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών κλπ
– επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλικών,
– επιχειρήσεις κατασκευής ειδών ένδυσης, αποσκευών, τσαντών και υποδημάτων,
– επιχειρήσεις κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό κι επίπλου κλπ.
– Επιχειρήσεις προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων, τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας, εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών, λογισμικού πολυμέσων.
– Επιχειρήσεις με δραστηριοποίηση στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, βιομηχανικής σχεδίασης και εξειδικευμένο σχεδιασμό, ή παράγουν πρωτότυπα σχέδια.

Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα:
– η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ή σε ομάδα γυναικών μέσα από τις δράσεις της “Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας”.
– η ημερομηνία σύστασης και έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης να είναι μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, ώστε να πραγματοποιηθεί η εμπορική αξιοποίηση και διάθεση καινοτομικών ιδεών ή μη αξιοποιημένης επιστημονικής, τεχνολογικής ή και μη τεχνολογικής εμπορίας/ γνώσης.
– Υποχρεωτικά θα έχουν τη μορφή εμπορικής εταιρείας ή ατομικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού και θα πρέπει να την διατηρήσουν μέχρι την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
– Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις
– Νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν εντός του έτους θα πρέπει, μέχρι και την τελευταία μέρα του προηγούμενου έτους να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις.

Υποβολή αιτήσεων: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Περισσότερες πληροφορίες:

Κεφαλονιά, Κεχριώνας – Άγιος Δημήτρης Δήμου Παλικής, Τ.Κ. 28200, τηλ.: +30 26710 94254 [email protected]

ΑΙΓΙΟ, Σολωμού 24 & Ρούβαλη 2, τηλ.: 26910 22846 [email protected]

ΚΥΘΗΡΑ, Λογοθετιάνικα, Τ.Κ. 80100 τηλ.: 210 4129300 [email protected]

Close ✕

Είδος Εκπαίδευσης

Πανεπιστήμιο

Διάρκεια